Геокультурні цінності як головний концепт викладання іноземної мови

Автор(и)

  • В. О. Нікітенко Запорізька державна інженерна академія, Запоріжжя, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.30839/2072-7941.2015.47775

Ключові слова:

геобкультурні цінності, ціннсоті, викладання іноземної мови, концепт, «аксіологічна перенорієнтація», глоаблізація, іноземна мова

Анотація

В статті дається аналіз поняття «геокультурні цінності», яке ми використовуєимо при викладанні іноземної мови. Завдання даної статті полягає у виокремленні поняття «геокультурні цінності» як головного концепту даного дослідження. Це потрібно для того, щоб сформувати проблемне поле і визначитись з світоглядним, ідеологічним і методологічними підходами до його вивчення, а також з інструментарієм науково- пошукової роботи. Зазначимо, що тут можливі варіанти інтерпретації головного концепту, наприклад, «геоцінності культури» або «цінності геокультури». Ми виходимо з того, що головний концепт – «геокультурні цінності», утримує у собі усю таємницю досліджуваної проблеми, і складається, як мінімум, з трьох складових частин, а саме сенсів термінів: а) «цінності»; б) «культура» і в) «гео».

Біографія автора

В. О. Нікітенко, Запорізька державна інженерна академія, Запоріжжя

Начальник відділу міжнародних зв’язків, старший викладач кафедри іноземних мов

Посилання

Voronkova V.G. The philosophy of globalization: the socioanthropological, socioeconomic and sociocultural dimensions. Monograph. / V. G. Voronkova. - Zaporozhye: ZSEA Publishers, 2010. - 272 p.

Sotsyolohycheskyy Encyclopedic Dictionary. In Russian, anhlyyskom, nemetskom, frantsuzskom and Cesky languages. Editor - Coordinator - Academician of RAS H.V.Osypov. - Moscow: INFRA Yzdatelskaya group M-NORM, 1998. - 488 p.

Chumakov A.N. Globalization: monohrafyya. - 2nd ed .. rev. And add. - M.: Prospect, 2011. - 432 p.

World Hartyya (text) // Safety of EuroAsia. - 2001. - № 2. - 405 P.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-07-30

Номер

Розділ

Філософія